Skandaler i politikken

Det og være politiker kan få uante konsekvenser, men man vet hva man går til når man velger den karrieren i livet.

Mediepresset er enormt, den minste lille ting blir fort slått opp på førstesidene i avisene og blir gjentatte ganger tatt opp i nyhetsbildet. Skandalene har det blitt ganske mange av gjennom tidene, det er jo ikke alle som bare har politikken i hodet når man har fått seg et navn.

Ulysses S Grant

Ulysses S Grant

Grant satt som president i Amerika i perioden mellom 1869 og 1877. I denne perioden ble det mange skandaler og korrupsjons påstander satt frem. Han gikk inn i politikken etter flere år som general under den Amerikanske borgerkrigen i mellom nord og sør statene. Han blir betegnet som en av de største generalene på den tiden. Han hadde selv ingen ting med den påståtte korrupsjonen og gjøre men han fikk mye kritikk for og ikke klare og stoppe den. Den ene av disse skandalene omfattet den såkalte Whisky Ring som ble avslørt i midten av 1870 tallet. Det var en stor skatte unndragelse og korrupsjons sak med mange som var involvert. Omfanget var stort, det hele startet opp i staten Missouri i byen St. Louis og spredte seg fort videre til andre byer og stater. Her var det alt i fra de som sto for lagingen av whiskyen og opp til høyt profilerte politikere og embetsmenn som var involvert. Det ble millioner til de politikerne som var involvert og sikkert en god del på de litt lengre nede på listen. Det ble holdt rettsak når saken var blitt avslørt og der ble over 100 personer dømt og de inndro rundt tre millioner dollar i fra disse.

Richard M Nixon

Det som nok regnes som den største politiske skandalen i Amerika var under Nixons tid som president. Nixon ble satt inn som president i 1969 og satt i omtrent fem år. Watergate skandalen gjorde sitt til at han trakk seg i fra sin stilling som president. Skandalen startet med at fem menn ble arrestert inne i hovedkvarteret til Det Demokratiske Partiet, de skulle montere avlytnings utstyr i telefoner og plassere ut mikrofoner i forskjellige rom. Det var spesielt to journalister som jobbet iherdig med saken når den ble kjent, det var Carl Bernstein og Bob Woodward som da jobbet for avisen Washington Post. De jobbet iherdig i over to år med å innhente informasjon om saken, det ble tidlig klart at de fem som var blitt tatt på fersken inne i Demokratenes kontorer hadde alle bakgrunn i fra CIA eller FBI. Da ante man at her lå det noen virkelig innflytelsesrike mennesker bak hele saken.

De hadde klart og samle et enormt nettverk av kilder som gav dem informasjon som hadde med saken og gjøre. Det kom da frem til at Nixon hadde tatt opp alle samtaler om saken og under rettsaken ble så Nixon pålagt av høyesterett og gi i fra seg disse opptakene. Han leverte så ut deler av disse opptakene og nektet å overlevere resten. Dette medførte til at han så valgte og gå av rett etter for og slippe å bli stilt for riksretten.