Godt kjente politikere

Det har vært en del politikere som har blitt godt kjent for både sin gode jobb og innsats, men det er også mange som har blitt godt kjent for sine skandaler også. Uansett er de jo bare mennesker de også og gjør feil som alle andre, men når man driver som fremtredende politiker blir man ett ganske lett mål for nyhets hungrige journalister. Ett lite feilgrep blir fort en stor skandale når skriveriene starter.

Donald Trump

Donald Trump

Det har vel omtrent alltid i den nyere tid vert Amerikas president som er en av som har mest og si i verden. Avgjørelser som blir tatt i det hvite hus påvirker det meste av verden. Donald John Trump er foreløpig den siste av presidentene der, og avisene og nyhetskanalene har virkelig fått blod på tann når det gjelder omtaler om hva han sier og gjør.Men at han virkelig har fått farten på den Amerikanske økonomien, og fått ned arbeidsledigheten betraktelig Så at han gjør en god jobb på disse punktene er det ingen tvil om. Han har jo en ganske solid bakgrunn som forretningsmann og vet hva han prater om når det gjelder økonomi. Han startet opp med å gjøre om den tidligere presidentens helsereform, endret skatte systemet, vesentlig utbygging av flyplasser, havner og veier.Dette ga flere jobber som igjen gagnet økonomien i Amerika godt. Han også en streng innvandrings politikk, noe som ikke har falt i god jord hos mange, spesielt da han nektet innreise forbud i fra en del land som hovedsakelig var muslimske land. Enn av kjernesakene hans under valgkampen var den mye omtalte muren han ville sette opp langs den Mexicanske grensen.  Men på andre punkter har han nok en del igjen å lære, uttalelsene hans har skapt mye uro, ikke bare i Amerika men over det meste av verden.Han har også trukket Amerika ut av flere tidligere avtaler som de hadde gjort, Pariser avtalen og den internasjonale atomavtalen med Iran. Han fikk også reforhandlet frihandelsavtalen og satte ganske strenge krav til NATOs medlemsland. En av de siste avtalene han har endret kraftig på er handelsavtalen med Kina, hvor han har ilagt straffetoll på mange produkter. Så hvordan det går videre for Trumf vil jo tiden vise, snart gjenvalg i Amerika da kommer resultatet frem hva de Amerikanske borgerne tenker om jobben han har gjort så langt.

Barack Obama

Barack Obama

Trumfs forgjenger var Barack Obama, den første afroamerikaneren som klarte å bli president over perioder. De periodene var fra 2009 og frem til 2017.Han er utdannet jurist og har drevet på med undervisning i grunnlovsrett før han ble politiker. Da han ble president startet han opp med å endre helsepolitikken og få til en omfattende økonomisk krisepakke. Han startet også tidlig med å endre den utenriks politiske stilen, tilbaketrekningen i fra Irak og senere i fra Afghanistan.En av hans store saker var og stenge den beryktede Guantánamo basen, noe han derimot ikke klarte å få til. Begge disse mennene har gjort mye bra for det Amerikanske folket, men som alltid er det noen som det ikke har fått det bedre under deres styre.